Csáky rostélyos
4 fő részére
Nehézség:
közepes
hozzávalók
- 160 dkg magas hátszín
- 8 evőkanál olaj
- 20 dkg füstölt szalonna
- 3 db vöröshagyma (2 db a lecsóhoz, 1 db a pörköltalaphoz)
- 40 dkg zöldpaprika
- 20 dkg paradicsom
- 30 g fűszerpaprika
- 30 g só
- 5 dl tejföl
- 10 dkg liszt
- 10 db tojás
- 25 g őrölt fekete bors
Elkészítés
A hátszínt úgy vágjuk, hogy szép nagy szeleteket kapjunk. Kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Tojásos-szalonnás lecsót készítünk, melyet közepesen lágyra készítsünk. A rostélyokba töltjük úgy, hogy a hús közepére egy halmot rakunk, a hús széleit behajtjuk, majd feltekerjük. Hurokkötözéssel formázzuk, lisztbe forgatjuk, és az olajban elősütjük. Kivesszük az edényből a húst, majd pörköltalapot készítünk. Beletesszük az elősütött húst, felengedjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi, készre főzzük. Amikor puha, kivesszük a párolóléből, tejfölös habarással besűrítjük, kiforraljuk. Amikor kihűlt, a lét összeturmixoljuk.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.