Csáky rostélyos

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

hozzávalók

  • 160 dkg magas hátszín
  • 8 evőkanál olaj
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 3 db vöröshagyma (2 db a lecsóhoz, 1 db a pörköltalaphoz)
  • 40 dkg zöldpaprika
  • 20 dkg paradicsom
  • 30 g fűszerpaprika
  • 30 g só
  • 5 dl tejföl
  • 10 dkg liszt
  • 10 db tojás
  • 25 g őrölt fekete bors

Elkészítés

A hátszínt úgy vágjuk, hogy szép nagy szeleteket kapjunk. Kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Tojásos-szalonnás lecsót készítünk, melyet közepesen lágyra készítsünk. A rostélyokba töltjük úgy, hogy a hús közepére egy halmot rakunk, a hús széleit behajtjuk, majd feltekerjük. Hurokkötözéssel formázzuk, lisztbe forgatjuk, és az olajban elősütjük. Kivesszük az edényből a húst, majd pörköltalapot készítünk. Beletesszük az elősütött húst, felengedjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi, készre főzzük. Amikor puha, kivesszük a párolóléből, tejfölös habarással besűrítjük, kiforraljuk. Amikor kihűlt, a lét összeturmixoljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.